Love Been Taken
Disclaimer



Hi ! I am Siti Nur Ain Najiha and Im 14 y/o. Im proud to be a lebestians ;)
-I love to make a new friend-

Story Owner Linkies
Scream Here

Put your chatbox code Buat omey-omey ok


Credits
Template by Nik Sheera
Cute header by Aliah
Blog owner: JihaNajiha
Best view: Google Chrome
Love
Saturday, 9 February 2013 | 18:26 | 0 comments
Assalamualaikum,

This is mine,wehaaa :D So it up to me what i want talking about kannnn. Meowwww ><. Let's getting started. Actually, iwant to story about my batch yang sangat gorgeous and handsome. Tutup muka XD
I dont want to introduce panjang lebar like a novelist ;p

Dulu dulu kan,batch kami agak tidak bersatu maybe. Kalau boleh nak ambik parang then tetak tekak satu sama lain. Keyyy. Tipuuu :) Takde lah sampai begitu. Kita kan budak budak lagi dulu. Mana boleh nak berfikiran macam 20 tahun kan. Okey. Stop ungkit masa yang lalu . Let's by gone be by gone :) And now kita sudah lain. Sangat lain. Sekarang masing masing nak bagi duit 1 juta antara satu sama lain tak mcm dulu yang selalu angkat parang. Can see the hiperbola at here? Now and now we'r changee. Alhamdulillah. Thanks to Allah . Dan takyah happy sangat takut kita lupa Allah. So just be cool batch mate :D Kan orang tua ada pesan jangan over happy takut kita akan menanggung kesedihan :D Just smile and said Alhamdulillah friend :*

Kami tersangat bahagia. Dan kami berharap agar pengakrabaNkita hingga ke akhir ayat. InshaAllah kita jumpa dekat jannah pulak. Wahh  alangkah indahnya*wipe tears* kami mula jadi macam adi beradik setelah pihak REXCEL buat kem dekat sekolah.Serius , we miss arechik :'( Actually,bermula dari arechik yang meyatukan kami dengan pelbagai-bagai kata motivasi. Dan Allah telah mengilhamkan semua itu kepada achik. Terima kasih acik *senyum sampai telinga*

If Allah wills,kami akan menggegarkan sekolah kami balik. Ameen :) Kami akan mencuba sedaya upaya cikgu,ustazah,sir,madam,ustaz. InshaAllah inshaAllah. Kami juga berharap degan iringan doa anda semua. Tak baik tauu doa keburukan orang. :)) Hanya Allah sahaja yang dapat membalas kebaikan anda semua*kenyit mata*

Okelah. Kita berhenti setakat ini sahaja. Kalau ada jodoh kita jupe kat luar ah op? Hahaha. Key. Sama sama kita berselawat ke atas Nabi :) Terima kasih belaka atas dorongan anda semua :))

laugh,cry,love
Thursday, 7 February 2013 | 20:49 | 0 comments
Assalamualaikum dan salam jumaat semua. Begining macam budak nerd jea. And i know there's no one who want to read my blog and my post *tunduk* Bairkan dia. Let's getting started . Haiiiiiiii*jerit kuat2 nak suruh satu dunia dengar* :)

This year i'll face the PMR. Serious im not ready yet untuk menempuh alam PMR. But, im in process to change myself . InshaAllah i'll be a new me one day :') Actually , i get a new dorm for this year. Bia ah speaking salah tapi kita tengah mencuba ni. Continue yang tadi . Now,saya dapt budak dorm baru,saya dapt suasana baru setelah 2 tahun duduk dorm ZAJ stand for zainab al jahsyi. Japppp,saya bukan jenis kacang lupakan kulit okay. Rindu jugak budak dorm tahun lepas*wipe tears* Alhamdulillah tahun ni Allah bagi dekat saya budak dorm yang agak lawak sehinggakan kering gusi saya . Terima kasih comel comel sekalian Semestinya bangga budak dorm , saya panggil comel *krik.krik* . Memang dalam sehari mesti ada gelak ketawa . Dann tahun ni saya jadi budak yang agak talkative . Yes. I admit it .Mulut saya selalu terbuka luas untuk mengatakan benda benda yang tak berapa penting . Anda tahun ni jugak byk saya jatuhkan airmata saya . Tahun ni banyak problem . Tapi saya redha sebab Allah tahu saya kuat kan :)

And now im trying to be though to face all teh test that i have. I know that Allah always be there for me. Allah sayang awak najiha . Thats why Allah turunkan pelbagai bagai ujian. Allah nak awak sabar . Allah nak tengok awak ingat tak dekat Dia . Thanks to Allah :)

Izinkan saya untuk mengundur diri sebentar . Tunggu sajalah post yag akan datang atau ini post yang terakhir . Who knows? :) Hanya Allah sahaja yang tahu

Setiap keluhan kita dijawab oleh Allah
Wednesday, 23 January 2013 | 22:03 | 0 comments
Assalamualaikum , baru sebentar tadi pergi baca wordpress hamba hamba Allah . Then tetiba terdetik nak bukak wordpress kak dyna punya. Actually rindu kak dyna sebab tulah bukak wordpress nak baca . Wordpress kak dyna agak hebat lah dengan post post nya . Tertarik hati saya *senyum sampai telinga* . Saya dapat artikel ni dari wordpress kak dyna la . Rasa nak share je  yang saya dapat . Sebagai umat Islam saya cuba untuk menyebarkan sebanyak sedikit tentang hebatnya Islam . Saya tengah mencuba :') Benarlah Al-Quran mukjizat sepanjang zaman dan surat cinta kepada kita dari Allah :D *kak dyna said* kak dyna, izinkan sy share sedikit :')

Kita selalu bertanya dan Quran menjawab :')

Kita bertanya: Kenapa aku diuji?
Quran menjawab , “Apakah manusia itu mengira bahawa mereka dibiarkan saja mengatakan ,” Kami telah beriman, sedangkan mereka tidak diuji? Dan sesungguhnya Kami telah menguji orang-orang yang sebelum mereka , maka sesungguhnya Allah mengetahui orang-orang yang benar , dan sesungguhnya Dia mengetahui orang-orang yang berdusta.” Surah al-Ankabut , ayat 2-3.

Kita bertanya : Kenapa aku tak dapat apa yang aku idam-idamkan?
Quran menjawab ,” Boleh jadi kamu membenci sesuatu padahal ia amat baik bagimu, dan boleh jadi pula kamu menyukai sesuatu , padahal ia amat buruk bagimu. Allah mengetahui sedang kamu tidak mengetahui.” [Surah al-Baqarah , ayat 216.]

Kita bertanya : Kenapa ujian seberat ini?
Quran menjawab ,” Allah tidak membebani seseorang melainkan sesuai dengan kesanggupannya.” [Surah al-Baqarah, ayat 286.]

Kita bertanya : Kenapa kita rasa frustasi?
Quran menjawab ,” Janganlah kamu bersikap lemah , dan janganlah pula kamu bersedih hati , padahal kamulah orang-orang yang paling tinggi darjatnya , jika kamu orang-orang yang beriman. “ [Surah Ali Imran , ayat 139.]

Kita bertanya : Bagaimana harus aku menghadapinya?
Quran menjawab ,” Dan mintalah pertolongan (kepada Allah) dengan jalan sabar dan mengerjakan sembahyang , dan sesungguhnya sembahyang itu amat berat kecuali bagi orang-orang yang khusyuk.” [Surah al-Baqarah ayat 45.]

Kita bertanya : Kepada siapa aku berharap?
Quran menjawab,” Cukuplah Allah bagiku , tidak ada Tuhan selain daripadanya. Hanya kepadanya aku bertawakal .” [Surah at-Taubah, ayat 129.]

Kita bertanya : Apa yang aku dapat daripada semua ujian ini?
Quran menjawab ,” Sesungguhnya Allah telah membeli daripada orang-orang mukmin , diri dan harta mereka dengan memberikan syurga untuk mereka.” [Surah at-Taubah , ayat 111.]

Kita berkata : Aku tak tahan!
Quran menjawab ,”….dan janganlah kamu ber putus asa daripada rahmat Allah. Sesungguhnya tiada berputus asa daripada rahmat Allah melainkan kaum yang kafir.” [Surah Yusuf , ayat 12.]



Kita berkata: Sampai bila aku akan merana begini
Quran menjawab,” Kerana sesungguhnya sesudah kesulitan itu ada kemudahan. Sesungguhnya sesudah kesulitan itu ada kemudahan. “ [Surah al-Insyirah, ayat 5-6.

Jihad kehidupan
| 02:18 | 0 comments
Assalamualaikum semua . Kadang kadang hidup kita tak selalunya indah . Ye memang tak selalunya indah . Sekali lagi Allah bagi ujian dekat saya . Terima kasih Allah sebab Allah tahu saya kuat . Dan saya tak pernah harap benda ni terjadi . And saya tengah mencuba untuk menjadi hamba Allah yang tabah dengan segala dugaan . Saya cuba untuk menjadi kuat . Saya tengah mencuba untuk menjadi hamba Allah yang salalu taat dengan perintahnya . Andai air mata ini yang saya hasilkan sebentar tadi , saya berharap ada hikmah di sebaliknya . Assalamualaikum :'(